Slik gir vi deg varsel om Feiing- og tilsyn med fyringsanlegget

De fleste vil motta en SMS fra et 14- sifferet nummer med informasjon om hvilken eiendom vi skal besøke og tidspunkt for besøk. Her er det viktig at du leser hele meldingen. Dersom avtalen ikke passer må du kontakte feieren på angitt telefonnummer i varslet. Dersom du ikke er tilstede ved avtalt tidspunkt må du må selv kontakte oss for ny avtale eller vente til neste planlagte besøk. Det er ditt ansvar å tilrettelegge slik at vi får utført feiing og tilsyn med fyringsanlegget.

For at vi skal kunne varsle deg med SMS er det viktig at du har registrert riktige opplysninger i kontakt- og reservasjonsregisteret

Dersom vi ikke når deg med SMS vil vi forsøke å ringe eller legge igjen varsel på døra eller i postkassa.

Hva må du gjøre før feiing- og/eller tilsyn med fyringsanlegget

Les varslet nøye

Det er viktig at du leser hele varselet du får fra oss, ikke bare se på SMSen. følg lenken i SMS eller logg inn på MinEiendom for å se hele varslet og for mer informasjon om hva vi skal gjøre

Gi beskjed om det ikke passer

Dersom avtalt tidspunkt ikke passer må du kontakte oss snarest mulig for å gjøre ny avtale. Det er ditt eget ansvar at fyringsanlegget er ettersett og vedlikeholdt etter gjeldende lover og forskrifter.

Sørg for at hele fyringsanlegget er tilgjengelig

Alle rom tilknyttet fyringsanlegget må være tilgjengelig for inspeksjon. Det vil si alle rom med ildsteder, skorsteiner, brannmurer, luker og spjeld tilhørende anlegget må være tilgjengelig ved feiing og tilsyn med fyringsanlegget.

Dersom feieren/brannforebyggeren må på tak, skal det være sikker adkomst helt frem til arbeidsstedet.

Har du pipehatt eller lignende, må dette fjernes før feiing eller tilpasset slik at det enkelt kan fjernes ved feiing og inspeksjon.

Sørg for at sotluka sotluka kan åpnes slik at sot kan fjernes og pipa kan inspiseres fra innsiden. Det er svært viktig at sotluka blir tømt etter feiing for å redusere faren for brann i skorsteinen.

Steng alle luker og spjeld, og ikke fyr i ovnen

For å hindre utsoting ved feiing er det svært viktig at du stenger alle luker og spjeld på fyringsanlegget. Er du usikker på om det er tett nok kan du fukte et gammelt laken eller håndduk som du kan bre over ildstedet eller surre rundt røykrøret inne ved pipa.

Sørg for at det ikke fyres i ovnen i forkant av feiing. Vedfyring inneholder en del stoffer og partikler som er ugunstig å puste inn og få på hud og slimhinner. Det blir også unødig slitasje på rengjøringsutstyr. Dersom det er fyr i peisen blir det ikke feiet samme dag.

Skal det feies fra tak?

Dersom feiing skal utføres fra tak, må stige settes opp eller legges lett tilgjengelig. Ring oss på forhånd dersom du trenger hjelp med stigen.

Skal det feies fra luke på loft eller fra sotluke?

Da må det være ryddig og god plass rundt feie/- sotluka. Dersom det skal feies fra sotluke, må  feieren/brannforebyggeren akseptert dette som en løsning tidligere.